Ramirent logo
Ramirent på ett stag

Om Ramirent

För oss på Ramirent handlar allt om att dela. Förutom att vi delar byggmaskiner, delar vi mer än gärna med oss av våra kunskaper. Det gör vi genom våra olika tjänster och Ramirentskolan. Vi delar även med oss av vårt engagemang och sist men inte minst delar vi din glädje när du lyckas med ditt projekt!

Ramirent är en helhetsleverantör med ett av marknadens främsta utbud av hyrmaskiner för bygg- och industriprojekt.
Utöver det erbjuder vi även tjänster som etablering av byggström, bodar, fallskydd och utbildningar inom t ex lift, arbetsmiljö och heta arbeten.
Vi har ett flertal digitala lösningar som underlättar våra kunders vardag. Du hittar hela vårt utbud under tjänster.

Genom våra varumärken Rentsafe och Ramirent Safe Access (RSA), levererar vi även väg- och trafikmaterial, ställningar och väderskydd.

På Ramirent stöttar vi dig i ditt projekt hela vägen från behovsanalys och projektering till installation, logistik, utbildning, underhåll och demontering.

Två personer som bär maskiner

Ramirent – vi gillar att dela!

Oavsett om det gäller maskiner eller kunskap så delar vi gärna med oss.

Tjänster som vi kan hjälpa dig med

Vår historia, vision och mission

  • Ramirent grundades 1955 och öppnade sitt första kundcenter i Finland.
  • Ramirent tillhör sedan 2019 Loxamgruppen, världens fjärde största maskinuthyrningsbolag. 
  • Ramirent har verksamhet i nio länder och är marknadsledande i Sverige, genom våra cirka hundra kundcenter runt om i landet.
  • Idag är vi närmare 1000 medarbetare på Ramirent Sverige.
  • Vår vision är att ge oslagbar service inom maskinuthyrning.
  • Vår mission är att alltid ge smooth service with a smile.
    Detta innebär att vi alltid lägger in en högre växel och anstränger oss för att förstå våra kunders behov oavsett om du driver en liten entreprenad eller representerar något av de stora företagen i branschen.
  • Våra kundcenter arbetar som ett team, vilket gör att vi alltid kan leverera rätt utrustning inom utlovad tid, var du än befinner dig - samtidigt som du kan returnera utrustningen till det kundcenter som passar dig bäst.
Man dammsuger arbetsplats

Vi jobbar med hållbarhet

Vi har bestämt oss. 2030 ska vi kunna erbjuda helt fossilfria alternativ till våra kunders projekt. Tio år senare ska hela vårt erbjudande vara koldioxidneutralt. Och vi är en bra bit på väg! Att hyra istället för att köpa maskiner och utrustning är helt klart ett steg på vägen till det hållbara bygget. Men det räcker inte. Därför stöttar vi med kunskap, erfarenhet och närhet till kunden. Genom ständig utveckling av nya lösningar ska vi minska koldioxidutsläppen och energianvändningen samtidigt som vi ökar säkerheten och skapar en bättre arbetsmiljö. Följ med på resan. Tillsammans ska vi göra det hållbara bygget hållbart.