Ramirent logo
Site security

Ramirent samarbetar med Site-Security för övervakade byggen

Publicerad 25 sep. 2024

Nu lanserar Ramirent sitt samarbete med säkerhetsföretaget Site-Security och erbjuder uppkopplad kameraövervakning av byggarbetsplatser.

Stölder på byggarbetsplatser är ett stort problem inom branschen och varje år försvinner produkter för miljonbelopp från byggen runt om i Sverige. Därför utökar Ramirent sitt erbjudande och lanserar ett samarbete med Site-Security, som erbjuder uppkopplad kameraövervakning.

– Det här är en teknisk lösning för skydd och övervakning. Via oss kan man hyra Site-Securitys uppkopplade kameramast, som bevakar utvalda zoner på arbetsplatsen efter arbetsdagens slut och larmar om någon obehörig befinner sig på området, säger Eric Nordin, chef för Ramirents digitala affärsutveckling.

Kameramasterna är utrustade med en siren och är alltid uppkopplade mot en bemannad vaktcentral. När larmet går, kan Site-Securitys vaktcentral se vem som rör sig på området, prata med personen, eller avbryta eventuell utryckningen om det t ex visar sig vara ett rådjur som har utlöst larmet.

– Kunderna får tillgång till en avancerad onlineportal där de får full insyn i övervakningsdata och dokumentation. Det skapar en extra trygghet, eftersom kunden kan följa alla säkerhetsaktiviteter på byggarbetsplatsen i realtid. Dessutom erbjuder vi maximal flexibilitet med våra mobila kameramaster, som enkelt kan flyttas runt på byggarbetsplatsen för att säkra de mest utsatta områdena under olika faser av bygget, säger Lasse Østergaard-Jensen, vd på Site-Security.

Bara hos Ramirent stjäls det produkter och maskiner för miljontals kronor varje år. Ramirent jobbar mycket med uppkopplade produkter och stöldskyddsmärkning för att minska stölderna, men det här blir den första övervakade larmprodukten. Site-Security kommer finnas tillgänglig för uthyrning på alla Ramirents drygt 80 kundcenter runt om i landet.

– Med den här tjänsten ska våra kunder kunna känna sig trygga i att inte behöva pausa bygget för att en maskin har blivit stulen, eller att det skett ett sabotage på platsen, säger Eric Nordin.

Eric Nordin med en kamera
Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59