Ramirent logo
Börshuset i Malmö

Ramirent levererar maskiner till anrika Börshuset i Malmö

Publicerad 4 juli 2024

Ramirent blir maskinleverantör när Börshuset i Malmö, med anor från 1870-talet, renoveras och delvis byggs om. Ett uppdrag som sträcker sig över knappt två år.

Wihlborgs Fastigheter AB, som idag äger fastigheten, har påbörjat omvandlingen av Börshuset, där Veidekke fått i uppdrag att genomföra renoveringen och byggnationen. Som maskinleverantör till den anrika byggnaden har man valt Ramirent. Projektet startar nu i sommar och beräknas pågå under 20 månader.

– Vi kommer leverera en helhetslösning med hissar, bodar och byggmaskiner. Dessutom en hel del avspärrningsmaterial och byggstaket, då Börshuset ligger centralt i Malmö, med många förbipasserande, säger Richard Andersson, projektsäljare på Ramirent.

Ambitionen är att Börshuset ska bli en mer öppen samlingsplats för malmöborna. Den befintliga kontorsdelen kommer att renoveras och delvis byggas om. Utöver det planeras för en konferensanläggning, eventuella co-working-lokaler och en restaurang med uteservering i bottenplan. På plan 3 och 4 är tanken att en takterass ska bli en trivsam plats för de som hyr lokal i byggnaden.

– Byggnaden har ett starkt kulturhistoriskt värde och omfattas av särskilda skyddsbestämmelser. Vid renoveringen är det därför viktigt att arbetet utförs varsamt och med hänsyn till byggnadens ursprungliga detaljer och material​. Vi kan t ex inte använda liftar inne i byggnaden, med risk för att förstöra golven. Istället kommer vi jobba med ställningar, säger Richard Andersson.

Utöver maskiner, kommer Ramirent även bistå med tjänsten RamiConnect, vilken gör det lätt att hålla koll på hyresinnehavet, säkerställa att man alltid har rätt maskiner på plats och få koll på vilka koldioxidutsläpp maskinerna som används genererar.

Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59