Ramirent logo
Bild från hockeymatch Sverige mot USA

Ramirent blir partner till 2025 IIHF Ishockey-VM

Publicerad 10 okt. 2024

Maskinuthyrningsföretaget Ramirent går in som officiell partner till 2025 IIHF Ishockey-VM, som kommer att hållas i Sverige och Danmark. I samarbetet ingår bland annat att Ramirent levererar maskiner och utrustning till evenemanget.

- Det känns jätteroligt att gå in som partner till det här enorma eventet. Hockeyn ligger både oss som jobbar på Ramirent och våra kunder varmt om hjärtat, säger Johanna Bonthron, marknads- och kommunikationschef på Ramirent.

Under Ishockey-VM kommer Tre Kronor möta Slovakien, Slovenien, Österrike, Finland, Lettland, Frankrike och Kanada i sju av 28 gruppspelsmatcher som spelas i Globen, där även finalmatcherna spelas. Övriga gruppspelsmatcher och två kvartsfinaler spelas i danska Herning.

- Ramirent kommer att leverera maskiner och utrustning till eventet i Stockholm. Dessutom kommer vi att ha aktiviteter på våra kundcenter runt om i landet och i Fan Zone under matcherna. Vi ska se till att bidra till att det här blir ett evenemang där man verkligen känner pulsen och som besökarna sent ska glömma, säger Johanna Bonthron.

- Vi är väldigt stolta och glada över att Ramirent, med sin långa historia som partner till ishockey, har valt att gå in som partner till vårt mästerskap. Ramirent kommer bidra med för oss helt avgörande expertis och utrustning till vårt evenemang, säger Tony Wirehn, Generalsekreterare för 2025 IIHF Ishockey-VM.

Det är inte nytt att Ramirent och Ishockey-VM samarbetar. 2023 var Ramirent i Finland officiell partner och levererade utrustning till evenemanget.

Redan nu går det att köpa biljetter till Ishockey-VM, som startar den 9 maj 2025 och där matcherna i Stockholm spelas i nyrenoverade Globen. Fan Zone, på närmre 10.000 kvadratmeter, som byggs upp bredvid Globen på gamla Söderstadion, kommer att vara den största som någonsin byggts vid ett Ishockey-VM. Platsen blir ett ställe att mötas på, känna atmosfären och pulsen genom hela Ishockey-VM.

- Det känns förstås extra roligt för oss i Sverige att gå in som partner för Ishockey-VM på hemmaplan och vi hoppas få chansen att heja fram det svenska laget hela vägen till final, säger Johanna Bonthron.

Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59