Ramirent logo
Bild från vasatorp

För 7:e året - Ramirent levererar till världens första jämställda golftävling

Publicerad 29 maj 2024

För sjunde året i rad levererar Ramirent utrustning till världens första helt jämställda golftävling, Volvo Car Scandinavian Mixed. Kraven på stabil elförsörjning under tävlingen är höga och för det har Ramirent dragit 4 km kabel och satt upp ett hundratal elskåp. Dessutom levererar man helt fossilfria maskiner till tävlingen, som ingår i tourens Green Drive, vilket ställer höga krav på hållbarhet.

Den 6-9 juni hålls den prestigefyllda golftävlingen, som lockar spelare och publik från hela världen, på Vasatorps golfklubb i Helsingborg. Ramirent är mitt i förberedelserna och har levererat kilometervis med elkabel för att förse inte bara banan, utan hela Mixed Village med ström.

– Det här är inte bara den första helt jämställda golftävlingen där män och kvinnor spelar på lika villkor. Eventet har även stort hållbarhetsfokus, något som ligger helt i linje med Ramirents värderingar. Vi kommer enbart leverera fossilfria maskiner till evenemanget, säger Jörgen Folkesson, projektledare för eventet och KAM på Ramirent.

Från Ramirents kundcenter i Helsingborg levereras, förutom all den tillfälliga elen, även moduler, stängsel och hjullastare, som ska användas för att bygga upp läktare och markera platser där publiken kan stå för att följa tävlingen.

– Vi har valt att gå in som official partner eftersom vi delar eventets värderingar kring hållbarhet, jämställdhet och innovation. Vi jobbar i en mansdominerad bransch och vi behöver få in fler kvinnor på olika roller i företaget. Att synas i sammanhang som det här, hjälper oss i det arbetet, säger Mikaela Lundqvist, kommersiell chef på Ramirent.

Eventets fokus på innovation, är ytterligare något som Ramirent delar.

– Att utveckla en hållbar maskinpark, där vi satsar på fossilfria och elektrifierade maskiner, är något vi har jobbat med under många år. Idag är 85 procent av vår flotta elektrifierad och vi börjar närma oss målet 100 procent fossilfritt. Men för att klara det måste vi hela tiden hitta nya innovativa lösningar och tjänster. Det gäller för såväl oss som hela byggbranschen, avslutar Mikaela.

Ta del av vår film som presenterar eventet och vår medverkan här.

Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59